Le Choix

Le Choix

Imagines que je t’offre le choix entre quatre cadeaux :
 • L’original Mona Lisa
 • Les clés d’une toute nouvelle Lamborghini
 • Un million d’euros en liquide
 • Un parachute

Tu peux n’en prendre qu’un seul. Lequel choisiras-tu ? Avant que tu ne décides, voici quelques informations qui vont t’aider à faire le choix le plus sage : Tu devras sauter d’un avion volant à 10 000 pieds d’altitude.

Est-ce que cela t’aider à faire le lien entre les éléments ? Ca devrait, parce que tu as besoin du parachute. C’est le seul et unique des quatre cadeaux qui va t’aider avec le problème posé. Les autres peuvent avoir de la valeur, mais ils n’ont aucune utilité quand il s’agit de faire face à la loi de la gravité depuis une chute de 10 000 pieds. La connaissance que tu as de devoir sauter de l’avion devrait produire une peur saine en toi – et ce type de peur est bon car il peut te sauver la vie. Souviens-toi de cela.

Penses maintenant au quatre principales religions dans le monde :

 • Hindouisme
 • Boudhisme
 • Islam
 • Christianisme

Laquelle devrais-tu choisir ? Avant que tu ne te décides, voici quelques informations qui vont t’aider à déterminer laquelle est le choix le plus sage : Toute l’humanité se tient à la porte de l’éternité. Nous allons tous devoir passer au travers de la porte de la mort. Cela peut nous arriver dans 20 ans ou six mois…ou aujourd’hui. Pour toute l’humanité, la mort est un grand et terrifiant saut dans l’inconnu. Alors que devons-nous faire ?

Te souviens-tu comment la connaissance du saut a produit cette saine Page 2 Peur et que cette même peur t’a aidé à faire le bon choix ? Tu sais ce que la loi de la gravité peut te faire. De la même façon, nous allons jeter un œil à une autre loi et j’espère que ta connaissance de ces conséquences sur toi va t’aider à faire le bon choix à propos de l’un des plus grand problème de la vie.

VALINTA

Kuvittele että tarjoaisin sinulle mahdollisuutta valita neljästä lahjasta:
 • Alkuperäinen Mona Lisa
 • Avaimet upouuteen Lamborghiniin
 • Miljoona euroa käteisenä
 • Laskuvarjo

Voit valita vain yhden. Minkä valitsisit? Ennen kuin teet päätöksesi, annan vielä vähän hyödyllistä tietoa, mikä auttaa sinua tekemään viisaimman valinnan: Sinun täytyy hypätä ulos lentokoneesta 3,000 metristä.

Auttaako tämä tieto sinua ymmärtämään tilanteen? Sen pitäisi, koska tarvitset laskuvarjon. Se on ainoa näistä neljästä lahjasta, joka voi auttaa sinua tässä tilanteessa. Toisilla lahjoilla saattaa olla jotakin arvoa, mutta ne ovat kelvottomia, kun joudut kohtaamaan painovoiman lain 3,000 metrin pudotuksessa. Tieto siitä että sinun täytyy hypätä tuottaa sinussa tervettä pelkoa—ja tämän tyyppinen pelko on hyväksi, koska se voi pelastaa henkesi. Muista tämä.

Ajattele nyt neljää suurinta uskontoa:

 • Hindulaisuus
 • Buddhalaisuus
 • Islam
 • Kristinusko

Mikä sinun tulisi valita? Ennen kuin päätät, tässä hieman tietoa, mikä auttaa sinua selvittämään mikä niistä on viisain valinta: Koko ihmiskunta seisoo ikuisuuden partaalla. Me tulemme kaikki kuolemaan. Meidän täytyy kaikkien kulkea kuoleman ovesta. Se voi tapahtua meille kahdessakymmenessä vuodessa, tai kuudessa kuukaudessa,…tai tänään. Suurimmalle osalle ihmiskuntaa, kuolema on suuri ja kauhistuttava sukellus tuntemattomaan. Joten mitä meidän tulisi tehdä?

Muistatko miten tietosi siitä, että joudut hyppäämään aiheutti tervettä pelkoa, ja että tuo pelko auttoi sinua tekemään oikean valinnan? Tiedät mitä painovoiman laki voi tehdä sinulle. Vastaavasti katsomme kohta toista lakia, ja toivottavasti tietosi siitä, mitä se voi tehdä sinulle, auttaa sinua tekemään oikean valinnan elämän tärkeimmässä asiassa. Joten pysy mukanani—ja muista antaa terveen pelon tehdä työtä puolestasi.

HYPPY

Kuolemamme jälkeen joudumme kohtaamaan lain, mitä kutsutaan “synnin ja kuoleman laiksi.”1 Me tunnemme tuon lain paremmin nimellä “Kymmenen Käskyä.”

Joten katsotaanpa tuota Lakia ja mietitään miten sinun tulee käymään kun kohtaat sen Tuomiopäivänä. Oletko rakastanut Jumalaa yli kaiken muun? Onko Hän ensimmäisenä elämässäsi? Hänen tulisi olla. Hän on antanut sinulle elämäsi ja kaiken mikä on sinulle rakasta. Rakastatko Häntä koko sydämestäsi, sielustasi, mielestäsi, ja koko voimallasi? Se on Ensimmäisen Käskyn vaatimus. Tai oletko rikkonut Toisen Käskyn tekemällä sellaisen jumalan mielessäsi, joka sopii sinulle—sanoen, “Minun jumalani on rakastava ja armollinen jumala joka ei ikinä lähettäisi ketään Helvettiin”? Sitä jumalaa ei ole olemassa; hän on mielikuvituksen tuotetta. Jumalan luominen omassa mielessäsi (oma kuvasi Jumalasta) on jotakin sellaista, mitä Raamattu kutsuu “epäjumalanpalvonnaksi.” Epäjumalanpalvelijat eivät pääse Taivaaseen.

Oletko koskaan käyttänyt Jumalan nimeä väärin, kuin kirosanana ilmaistaksesi inhoa? Sitä kutsutaan ”rienaukseksi” ja se on todella vakavaa Jumalan silmissä. Tämä on Kolmannen Käskyn rikkomista ja Raamattu sanoo, että Jumala ei jätä rankaisematta sitä, joka käyttää Hänen nimeään väärin.

Oletko aina kunnioittanut vanhempiasi ehdoitta, ja pitänyt lepopäivän pyhänä? Jos et, olet rikkonut Neljännen ja Viidennen Käskyn. Oletko koskaan vihannut ketään? Raamattu sanoo, “Jokainen joka vihaa veljeään on murhaaja.”2

Seitsemäs on “Älä tee aviorikosta,” mutta Jeesus sanoi, “Jokainen joka katsoo naista niin että alkaa himoita häntä on sydämessään jo tehnyt aviorikoksen hänen kanssaan”3 (Seitsemäs Käsky sisältää myös seksin ennen avioliittoa). Oletko koskaan katsonut himoiten tai harrastanut seksiä avioliiton ulkopuolella? Jos olet, olet rikkonut sen Käskyn.

Oletko koskaan valehdellut? Varastanut jotakin, arvosta huolimatta? Jos olet, niin olet valehteleva varas. Raamattu kertoo meille, “Valheelliset huulet ovat Herralle kauhistus,”4 koska Hän on totuuden ja pyhyyden Jumala. Oletko kadehtinut (mustasukkaisesti halunnut) jotakin toisten omaa? Tämä on Kymmenennen Käskyn rikkomista.

PIKKU JESSICA

Tällainen on siis Jumalan moraalinen Laki joka meidän jokaisen täytyy kohdata. Me tulemme olemaan ilman tekosyitä seisoessamme Jumalan edessä, sillä Hän antoi meille omatuntomme erottaaksemme oikean väärästä. Joka kerta kun valehtelemme, varastamme, teemme huorin (aviorikoksen), murhaamme, ja niin edelleen, tiedämme että se on väärin. Joten ratkaiseva kysymys on tässä: Tuomionpäivänä, kun Jumala tuomitsee sinut, tuletko olemaan syytön vai syyllinen Hänen Lakinsa rikkomiseen? Mieti ennen kuin vastaat. Menetkö Taivaaseen vai Helvettiin? Raamattu varoittaa, että kaikki murhaajat, epäjumalanpalvelijat, valehtelijat, varkaat, siveettömyyden harjoittajat, ja huorin tekijät päätyvät Helvettiin.5 Miten sinun käy?

Kenties ajatus Helvettiin joutumisesta ei pelota sinua, koska et usko siihen. Se on kuin seisoisi lentokoneen oviaukossa 3,000 metriä maasta ja sanoisi, “En usko sillä olevan mitään seurauksia, jos hyppään ilman laskuvarjoa.”

Jos sanoo, että Jumalan Lain rikkomisesta ei ole seurauksia on se sama kuin sanoisi, että Jumala on epäoikeudenmukainen, että Hän on paha. Jaa että miten niin?

24. helmikuuta 2005 yhdeksänvuotias tyttö ilmoitettiin kadonneeksi kotoaan Homosassassa Floridassa. Kolme viikkoa myöhemmin poliisi totesi, että hänet oli kidnapattu, raa´asti raiskattu ja lopulta haudattu elävältä. Pikku Jessica Lunsford löydettiin köytettynä, polviltaan, tarrautuneena pehmoleluun.

MITEN REAGOIT?

Mitä tunnet sitä miestä kohtaan joka murhasi tuon avuttoman pikkutytön niin sanomattoman julmalla tavalla? Oletko vihastunut? Toivon niin. Toivon että olet todella vihainen. Jos olisit täysin välinpitämätön hänen kohtalostaan, paljastaisi se jotakin kauheaa luonteestasi.

Luuletko että Jumala on välinpitämätön tuollaisia pahuuden tekoja kohtaan? Voit vaikka löydä rakkaan sielusi vetoa ettei Hän ole. Hän on todella vihainen niistä.
Kaikkivaltiaan Jumalan viha pahuutta kohtaan on todiste Hänen hyvyydestään. Ellei Hän olisi vihastunut, Hän ei olisi hyvä. Emme voi erottaa Jumalan hyvyyttä Hänen vihastaan. Siis jos Jumala on luonteeltaan hyvä, Hänen täytyy olla sanomattoman vihainen pahuudelle.

Mutta Hänen hyvyytensä on niin suuri että Hänen vihansa ei ole rajoittunut raiskauksen ja murhan tapaisiin pahuuksiin. Mikään ei ole salassa Hänen puhtailta ja pyhiltä silmiltään. Hän on todella vihainen kidutuksesta, terrorismista, abortista, varastamisesta, valehtelusta, aviorikoksesta, haureudesta, pedofiliasta, homoseksuaalisuudesta ja rienauksesta. Hän näkee myös ajatusmaailmamme, ja Hän tulee tuomitsemaan meidät sydämemme salatuista synneistä: himosta, vihasta, kapinasta, ahneudesta, likaisesta mielikuvituksesta, epäkiitollisuudesta, itsekkyydestä, mustasukkaisuudesta, ylpeydestä, kateudesta, petoksesta, jne. Jeesus varoitti, ”Minä sanon teille: jokaisesta turhasta sanasta, jonka ihmiset lausuvat, heidän on tuomionpäivänä tehtävä tili”6 (painotus lisätty).

Raamattu sanoo että Jumalan viha “pysyy” meidän jokaisen päällä,7 ja että joka kerta kun teemme syntiä, “kartutamme päällemme vihaa”8 joka tulee ilmestymään Tuomionpäivänä. Meille kerrotaan jopa, että olemme “luonnostamme vihan lapsia”9 (painotus lisätty). Synnin tekeminen Jumalaa vastaan tulee meiltä luonnostaan—ja luonnollisesti me myös ansaitsemme Hänen vihansa synneillämme.

VÄLITÖN KUOLEMA

Monet ihmiset uskovat, että koska Jumala on hyvä, tulee Hän armahtamaan jokaisen, ja päästämään kaikki syntiset Taivaaseen. Mutta he ymmärtävät Hänen hyvyytensä väärin. Kun Mooses kerran pyysi, että saisi nähdä Jumalan kirkkauden, Jumala kertoi hänelle, ettei hän voisi nähdä Häntä ja jäädä eloon. Mooses kuolisi välittömästi, jos katsoisi kohti Jumalaa.

[Jumala] vastasi: Minä annan kaiken hyvyyteni käydä sinun ohitsesi… Ja kun minun kirkkauteni kulkee ohitse, asetan minä sinut kallion rotkoon ja peitän sinut kädelläni, kunnes olen kulkenut ohi.10

Huomaa, että Jumalan koko kirkkaus oli esitettynä Hänen “hyvyydessään.” Jumalan hyvyys olisi tappanut Mooseksen välittömästi hänen oman syntisyytensä vuoksi. Jumalan hyvyyden tuli olisi kuluttanut hänet kuin kupillisen vettä, joka putoaa auringon pinnalle. Ainoa tapa, miten kukaan meistä voi seistä Jumalan läsnäolossa, on olla puhdassydäminen. Jeesus sanoi, “Autuaita ovat puhdassydämiset, sillä he saavat nähdä Jumalan.”11 Mutta kuten olemme havainneet Lakia tarkastelemalla, yksikään meistä ei ole “puhdassydäminen.”
Nämä ovat erittäin pelottavia ajatuksia, sillä Jumala josta puhumme ei ole ollenkaan sellainen, kuin se yleisesti hyväksytty kuva hänestä. Hän ei ole hyvänsuopa Isähahmo, joka iloisesti hymyilee syntiselle ihmiskunnalle.

Näiden pelottavien ajatusten keskellä, muista antaa pelon työskennellä puolestasi. Jumalan pelko on terveintä pelkoa, jota sinulla voi olla. Raamattu kutsuu sitä “viisauden aluksi.”12

Edelleen, tietosi Jumalan Laista tulisi auttaa sinua näkemään että sinulla on hengenvaarallinen pulma, suuri ongelma: Jumalan viha (Hänen oikeutettu vihansa) sinun henkilökohtaisia syntejäsi kohtaan. Oikeudenmukainen rangaistus synnistä—edes yhden Lain rikkomisesta—on kuolema, ja ikuisuus Helvetissä. Mutta et ole rikkonut vain yhtä Lakia. Kuten me muutkin, olet ilman epäilystäkään rikkonut kaikki nämä lait. Lukemattomia kertoja jokaisen kohdan. Minkälaista vihaa luulet tuomarin olevan oikeutettu tuntemaan rikollista kohtaan joka on rikkonut lakia tuhansia kertoja?

KATSOTAAN

Katsotaan nyt niitä neljää suurinta uskontoa nähdäksemme, jos ne voivat auttaa sinua ahdingossasi.


Hindulaisuus

Hindu-uskonto sanoo, että jos olet ollut paha, saatat tulla takaisin rottana tai jonakin muuna eläimenä.13 Jos olet ollut hyvä, saatat tulla takaisin prinssinä. Mutta se on kuin joku sanoisi, “Kun hyppäät ulos lentokoneesta, sinut imaistaan takaisin sisään toisena matkustajana. Jos olet ollut paha, menet alas turistiluokkaan; jos olet ollut hyvä, menet ylös ykkösluokkaan.” Se on ihan mielenkiintoinen ajatus, mutta se ei käsittele todellista ongelmaasi, eli että olet tehnyt syntiä Jumalaa vastaan. Se ei käsittele myöskään Helvetin todellisuutta.

Buddhalaisuus

Yllättävää kyllä, buddhalaisuus kieltää Jumala olevan edes olemassa. Se opettaa, että elämä ja kuolema ovat jonkinlainen illuusio.14 Se on kuin seisoisi lentokoneen ovella ja sanoisi, “En oikeasti ole täällä, eikä sellaista painovoiman lakia ole olemassakaan, eikä myöskään maata mihin iskeytyisin.” Tällainen voi kenties hetkellisesti auttaa sinua käsittelemään pelkojasi, mutta se ei sovi yhteen todellisuuden kanssa. Se ei myöskään käsittele todellista ongelmaasi Jumalaa vastaan syntiä tehneenä tai Helvetin todellisuutta.

Islam

On mielenkiintoista, että Islam tunnustaa synnin ja Helvetin todellisuuden sekä Jumalan oikeudenmukaisuuden, mutta toivo jota se tarjoaa on, että syntiset voivat välttyä Jumalan oikeudelta tekemällä uskonnollisia tekoja. Jumala näkee nämä teot, ja niiden ansiosta Hän toivottavasti osoittaa armoa—mutta he eivät voi tietää varmasti.15 Jokaisen henkilön teot tullaan punnitsemaan Tuomionpäivänä ja silloin päätetään, kuka on pelastettu ja kuka ei—perustuen siihen noudattivatko he Islamia, olivatko he vilpittömiä katumuksessa, ja suorittivatko he tarpeeksi oikeudenmukaisia tekoja ylittääkseen pahat tekonsa.
Joten Islam uskoo, että voit ansaita Jumalan armon omilla saavutuksillasi. Se on kuin hyppäisi ulos lentokoneesta uskoen, että käsien heiluttaminen mitätöisi painovoiman lain ja pelastaisi 3,000 metrin pudotukselta.

Tässä on toinenkin huomion arvoinen seikka. Jumalan Laki nimittäin osoittaa, että parhainkin meistä on silti vain kieroutunut rikollinen seistessään syyllisenä ja tuomittuna täydellisen ja pyhän Tuomarin valtaistuimen edessä. Kun tämä on ymmärretty, “vanhurskaat tekomme” paljastuvat itse asiassa yritykseksi lahjoa maailmankaikkeuden Tuomaria. Raamattu sanoo, että syyllisyytemme takia kaikki mitä tarjoamme Jumalalle oikeutukseksemme (vapauttavaksi tuomioksi Hänen oikeussalissaan) on Hänelle kauhistus,16 ja vain lisää rikkomuksiamme.

Islam, kuten ne muutkaan uskonnot, ei ratkaise ongelmaasi Jumalaa vastaan syntiä tehneenä eikä Helvetin todellisuutta.

Kristinusko

Miksi sitten Kristinusko on erilainen? Eivätkö kaikki uskonnot ole samanlaisia? Katsotaan. Kristinuskossa Jumala itse järjesti “laskuvarjon” meille, ja Hänen Sanansa sanoo pelastajasta, että “Pukekaa yllenne Herra Jeesus Kristus.”17 Aivan kuten laskuvarjo ratkaisi pulmasi painovoiman lain ja sen seurauksien kanssa, niin samalla tavalla Pelastaja ratkaisee täydellisesti pulmasi Jumalan Lain ja sen seurauksien kanssa! Se on juuri se puuttuva palapelin palanen, jonka tarvitset.

Miten Jumala ratkaisi pulmamme? Hän tyydytti vihansa tulemalla ihmiseksi ja ottaen meidän rangaistuksen itsensä päälle. Kirjoitukset kertovat meille, että Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa. Kristinusko tarjoaa ainoan laskuvarjon, joka pelastaa meidät rikkomamme Lain seurauksilta.

TAKAISIN LENTOKONEESEEN

Selvennetään asiaa menemällä hetkeksi takaisin tuohon lentokoneeseen. Seisot 3,000-metrin pudotuksen partaalla. Sinun täytyy hypätä. Sydämesi jyskyttää rinnassasi. Miksi? Pelon takia. Tiedät, että painovoiman laki tulee tappamaan sinut, kun hyppäät.

Joku tarjoaa sinulle alkuperäista Mona Lisaa. Työnnät sen sivuun.

Toinen henkilö ojentaa sinulle avaimet upouuteen Lamborghiniin. Pudotat ne lattialle.

Joku muu yrittää laittaa miljoona euroa käsiisi. Työnnät henkilön käden pois ja seisot siinä kauhistellen tulevaa kohtaloasi.

Yhtäkkiä kuulet äänen sanovan: “Tässä on laskuvarjo!”
Kuka näistä neljästä henkilöstä on uskottavin sinun silmissäsi? Se joka ojensi laskuvarjon! Hypyn aiheuttama pelko on se asia, joka kääntää sinut kohti hyvää uutista laskuvarjosta.
Samalla tavalla tieto siitä, mitä Jumalan Laki tulee tekemään sinulle, tuottaa pelon, joka tekee uutisen Pelastajasta sanomattoman hyväksi uutiseksi! Se ratkaisee ahdinkosi Jumalan vihan suhteen. Jumala rakastaa sinua niin paljon, että Hän tuli synnittömäksi ihmiseksi Jeesus Nasaretilaisessa. Pelastaja kuoli sietämättömän kuoleman ristillä, ottaen sinun rangaistuksesi (kuoleman tuomion) päällensä. Ikuisen oikeuden vaatimukset täytettiin sillä hetkellä, kun Hän itki: “Se on täytetty!”

Jumalan vihan salamointi lopetettiin ja Hänen suuttumuksensa jyrinä hiljennettiin Golgatan verisellä ristillä: “Kristus on lunastanut meidät lain kirouksesta, kun hän tuli kiroukseksi meidän edestämme.”18 Me rikoimme Lakia, mutta Hän tuli ihmiseksi maksamaan meidän velkamme elämänsä verellä.

Sitten Hän nousi kuolleista, voittamalla kuoleman. Se merkitsee sitä, että Jumala voi nyt antaa anteeksi jokaisen synnin, jonka olet ikinä tehnyt ja kumota kuolemantuomiosi. Jos kadut syntejäsi, teet parannuksen ja laitat uskosi Jeesukseen, voit sanoa apostoli Paavalin kanssa:
Sillä elämän hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa on vapauttanut minut synnin ja kuoleman laista.19

Sinun ei siis enää tarvitse kärsiä kuoleman pelosta, eikä sinun enää tarvitse etsiä keinoja, miten toimia synnin ja Jumalan vihan pulman kanssa.20 Pelastaja on Jumalan lahja sinulle. Evankeliumi on sanoinkuvaamattoman hyvä uutinen koko syntiselle ihmiskunnalle!

Jumala itse voi “oikeuttaa” sinut. Hän voi puhdistaa sinut ja antaa sinulle Kristuksen “vanhurskauden.” Hän voi tehdä sinusta puhdassydämisen pesemällä pois syntisi. Hän voi suojata sinut tuliselta vihaltaan Kalliossa, jonka Hän on halkaissut sinulle.21

Vain Jeesus voi pelastaa sinut kuolemalta ja Helvetiltä. Se on jotakin sellaista, mitä itse et ikinä voisi saada aikaan tai ansaita.22

TEE SE TÄNÄÄN

Vastaanottaaksesi ikuisen elämän lahjan, täytyy sinun katua syntejäsi (kääntyä pois niistä), ja pukea yllesi Herra Jeesus Kristus aivan kuin pukisit laskuvarjon—luottaen yksin Häneen ikuisessa pelastuksessasi. Se tarkoittaa hyvien tekojesi hylkäämistä keinona pyrkiä miellyttämään Jumalaa (yrittäen lahjoa Häntä), ja luottamista yksin siihen, mitä Jeesus on tehnyt puolestasi. Yksinkertaisesti heittäydy Tuomarin armoon. Raamattu sanoo, että Hän on rikas armossaan kaikille, jotka huutavat avukseen Häntä,23 joten huuda avuksesi Häntä juuri nyt. Hän kuulee sinua, jos lähestyt Häntä nöyrällä ja murheellisella sydämellä.

Tee se juuri nyt, koska et tiedä, milloin sinun on hypättävä kuoleman ovesta. Tunnusta syntisi Jumalalle. Aseta luottamuksesi Jeesukseen, että Hän voi pelastaa sinut, ja tulet siirtymään kuolemasta elämään. Sinulla on Jumalan lupaus siitä.24

Rukoile jotenkin näin:
“Rakas Jumala, tänään käännyn pois kaikista synneistäni [nimeä ne] ja laitan uskoni yksin Jeesukseen Kristukseen Herraani ja Pelastajaani. Ole armollinen ja armahda minut. Muuta minun sydämeni, ja lahjoita minulle ikuisen elämän lahja. Rukoilen tätä Jeesuksen nimessä. Aamen.”

Luota nyt Jumalaan. Hän on täysin luotettava. Älä koskaan epäile Hänen lupauksiaan. Hän ei ole kuin ihminen, joka valehtelee.

Rukouksesi vilpittömyys tulee näkymään sinun kuuliaisuudessasi Jumalan tahtoa kohtaan, joten lue Hänen Sanaansa (Raamattua) päivittäin ja tottele mitä luet.25

Mene sitten osoitteeseen www.livingwaters.com ja klikkaa “Save Yourself Some Pain”. Sieltä löydät periaatteita, jotka auttavat sinua kasvamaan uskossasi. Tahtoisit ehkä hankkia The Evidence Bible—Raamatun (”Todiste Raamattu”), joka vastaa 100 kysytyimpään kysymykseen Kristinuskosta. Sen informatiivinen kommentaari tulee auttamaan sinua kasvamaan Kristittynä.26

Ethän heitä tätä vihkoa pois. Jos se on ollut sinulle avuksi, anna se jollekin kenestä välität—ei ole mitään tärkeämpää kuin missä he tulevat viettämään ikuisuutensa.27 Kiitos että luit tämän.
Jatkakoon Jumala sinun ja lähimmäistesi siunaamista,

Ray Comfort

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest